top of page

Over ons

opening23.jpg
opening31.jpg

Visie - Missie - Doel

De stichting Art4elkaar is een professionele organisatie met een sterk en innovatief aanbod van educatieve kunstprojecten voor scholieren in Amsterdam en is gespecialiseerd in het speciaal onderwijs (SO).

De stichting vindt dat kinderen de ruimte moeten krijgen om te laten zien wat ze beleven, wat ze belangrijk vinden en wat ze denken en voelen. Art4elkaar ziet kunst daarvoor als een middel en kunsteducatie als de weg.

Binnen onze educatieve programma’s    

  • staat het kind centraal;

  • zijn passende educatieve kunstprojecten voor elk kind beschikbaar;

  • zorgen wij voor kunsteducatie van hoge kwaliteit.

Art4elkaar is opgericht in 2010, door de beeldend kunstenaar Martha Fyrigos (directeur) in samenwerking met de cultureel, maatschappelijk vormgever Vasilis Nasis (extern partner).

Vier leden besturen de stichting: Erik Souer (voorzitter),

Sonja Sanchez (penningmeester), Piet Musters (secretaris)

en Ton van Kleef (bestuurslid).

Art4elkaar werkt samen met ervaren, professionele kunstenaars en cultuurdocenten van verschillende disciplines en zorgt voor projecten met hoge kwaliteit.

De realisering van de projecten wordt mogelijk gemaakt door subsidies van verschillende culturele Fondsen en donaties. 

Art4elkaar wil kinderen enthousiasmeren, nieuwsgierig maken en hun fantasie verrijken. Door te kijken en luisteren (receptief), zelf te maken (actief), erover na te denken en te praten (reflectief) wil de stichting kinderen leren zich uit te drukken over hun eigen leefwereld en over hun directe omgeving.

Art4elkaar vindt het ook heel belangrijk dat de kinderen met veel plezier, op speelse wijze dichter bij kunst en cultuur komen en hun omgeving en haar culturele mogelijkheden beter leren kennen. Dat is essentieel voor alle kinderen en met name voor kinderen in het speciaal onderwijs. Een goed begin van kennis over en gevoel voor kunst is een sterke basis voor zowel de cognitieve als emotionele ontwikkeling van een kind.  

 

Art4elkaar streeft ernaar om nog meer scholieren, ouders en buurtbewoners actief te laten kennismaken met kunst en cultuur in hun buurt. De stichting wil ook een nauwe samenwerking met de scholen opbouwen zodat er een continuïteiten voor de leerlingen ontstaan. 

Stichting Art4elkaar/ RSIN 822676618

bottom of page